Перші оцінки Call of Duty Black Ops 4 — критики в захваті від шутера Treyarch

7

З самого першого дня, коли Activision з , новий шутер від розробників з Treyarch став одним з головних об’єктів для насмішок в геймерському середовищі. На ігрових форумах навіть намагалися закликати до бойкоту і пророкували, що заміна королівської битвою одиночній кампанії обов’язково вб’є популярний франчайз. Але у західних ігрових журналістів зовсім іншу думку і, судячи з першими оцінками Call of Duty Black Ops 4, Treyarch розробили чи не найкращу гру в серії.

За традицією оцінки будемо дивитися на сайті Metacritic, що враховує огляди різних ігрових видань, і высчитывающий на їх основі середній бал. На даний момент у версії Black Ops 4 для PS4 найбільше оглядів і найбільший сумарний бал – 87 відсотків. Для порівняння: у торішнього Call Of Duty WWII оцінка зупинилася на позначці 79 відсотків. Правда, варто помітити, що гру поки встигло оцінити мінімум видань і з часом бал може як оглушливо впасти, так і досягти позначки 90+. Спробуємо розібратися, в чому ж секрет високих оцінок нового шутера Treyarch.

Найбільш яскраві уривки з оглядів Call of Duty Black Ops 4:

GameInformer – 95

Blackout – це однозначно кращий проект в жанрі королівської битви, кооперативний режим по-хорошому божевільний і радує багатою кастомізацією, а мультиплеер стане знахідкою для тих, хто любить класичні для серії багатокористувацькі битви.

AusGamers – 90

Call of Duty Black Ops 4 – приємний сюрприз. Гра не може запропонувати чогось вартого для шанувальників одиночної компанії, але всі інші аспекти багаторазово поліпшені і перероблені самим несподіваним чином. Blackout – це справжній вибух, класичний мультіплєєрний режим, як і раніше гарний, а кооператив з зомбі – це правильне і різноманітне божевілля. Навіть враховуючи невеликі недоліки, це найкращий Call of Duty, в який я грав за довгий, дуже довгий час. І можу з подивом визнати, що королівська битва Blackout – гідна компенсація за втрачену сюжетну компанію.

XGN – 85

Black Ops 4 приносить задоволення і при цьому не боїться змін. По всій видимості, тут і справді немає одиночного режиму, але заміна в особі Blackout просто чертовски захоплююча. І нехай королівська битва вам зовсім не цікава, ви в будь-якому разі зможете отримувати задоволення в оновленому режимі Zombies і багатокористувацької грі.

Everyeye.it – 80

Пакет розваг від Treyarch включає в себе недоліки, а іноді і дуже серйозні недоліки, але при цьому чергова частина голови в серії Call of Duty зможе задовольнити апетити шанувальників шутерів і подарує десятки захоплюючих годин гри.

JeuxActu – 80

У Black Ops 4 Treyarch створили гру цілком орієнтовану на стандартне ігрове спілкування шанувальників серії. Але в теж час, шутер виглядає як твір без амбіцій, який замість кардинальних інновацій і раніше, покладається на перевірену ігрову механіку.

Загалом, вердикт рецензентів виявився досить передбачуваним: при величезних ресурсах Activision і досвіді Treyarch гра Call of Duty Black Ops 4 просто не могла розчарувати шанувальників багатокористувацького режиму в серії. А ось тим, хто сприймає Call of Duty виключно як попкорновий одиночний атракціон на 6 годин, рекомендується дочекатися випуску наступної глави серіалу, або зовсім забути про існування шутера від Activision.

Для шанувальників синглплеерных проектів рекомендуємо звернути увагу на .